top of page

CONTEMPORARY ISTANBUL

25-28 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Contemporary İstanbul çatısı altında düzenlenen CI Bloom, üçüncü edisyonuyla sanatseverlerle buluştu.

Geçen senelerde Tersane İstanbul’da düzenlenen etkinliğe nazaran Lütfi Kırdar’da gerçekleşen fuar daha küçük çaplı bir fuar oldu. İçerisinde birçok galerinin bulunduğu fuarda en çok ilgi çeken eserler “Piramid Sanatl”, “Kozlu Art Project” ve “Galeri 77” oldu.

 

Çalıştığım ajans sayesinde bu etkinlikte çalışma fırsatı yakaladım ve çok güzel bir tecrübe oldu benim için. Gerek sanatsal yönüyle gerekse büyük bir etkiye sahip olması açısından tatmin ediciydi. Fuara katılıp fotoğraf çekmek isteyen veya röportaj yapmak isteyen basın mensuplarıyla doğrudan olarak iletişimde olmam gereken bir iş bölümüm vardı, bu süreçte önemli ajansların ve haber kanallarının basın mensuplarının sıkıntılarıyla da doğrudan ilgilendiğim bir süreç oldu. NTV, Haber Türk, Bloomberg, TRT gibi pek çok haber kanalı bu fuara katılım sağladı. Basın akreditasyonunu daha önceden sağlamış olan basın mensupları etkinlik alalına doğrudan giriş yapabildi fakat basın mensubu olduğunu söyleyen fakat basın kartı olmadan içeri girmek isteyen kaçak ziyaretçiler de oldu tabi :)

 

Sonuç olarak bazen zor anlar yaşasam da çok keyifli ve eğlenceli bir deneyim oldu, böylesine büyük bir organizasyonda görev almak benim için de önemliydi. Ek olarak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve ünlü aktör Burcu Esmersoy gibi pek çok önemli kişinin de katıldığı bir etkinlik oldu.

bottom of page